top of page
IMG_4378.JPG
Ons verhaal

Boomkroon fruitboomkwekerij is in 2012 opgericht door Douwe Kappers en Femke Batterink. We wilden met onze passie voor fruitbomen aan de slag gaan. En dat op een duurzame manier.

We zagen dat er nog heel weinig biologische fruitbomen werden gekweekt. Dit zagen wij als kans. Fruitbomen kweken zonder kunstmest en chemicaliën maar met zorg, liefde en passie. Volledig biologisch. En daarnaast sprak het kweken van oude (historische) fruitrassen ons aan. En al die verschillende rassen hebben hun eigen verfijnde smaak en hun eigen gebruiksdoel. Van handappel tot keuken- en droogappel.

Al die bomen verdienen een plek waar ze oud kunnen worden en fruit kunnen laten groeien. Daarom gaan onze bomen naar (moes)tuinen, schoolpleinen, boomgaarden, voedselbossen en nog veel meer plekken. Om onze bomen een goede toekomst te geven planten wij ze graag samen met de nieuwe eigenaren aan.

Ons verhaal
Wie zijn wij
foto Douwe.jpg
Douwe Kappers

Douwe (1977) groeide op in het Veluwse dorp Hierden. Hij heeft bos- en natuurbeheer gestudeerd in Velp. Na zijn studie werkte hij bij de gemeente Amersfoort als beheerder van het groen. Hierna volgde hij een landbouwopleiding en begon een biologische geitenhouderij. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandige in het groen. Hij doet projecten op het gebied van (fruit)bomen, stadslandbouw en groene schoolpleinen. Douwe heeft een passie voor bomen. De fruitboomkwekerij is een belangrijk deel van zijn werk, maar ook het snoeien en aanplanten van bomen. In zijn vrije tijd is hij graag buiten in de natuur, het liefst in de bergen of op de fiets. Hij is imker sinds 2013.

IMG_4601.JPG
Femke Batterink

Femke (1984) groeide op in het Friese terpdorp Baaium. Zij heeft milieukunde gestudeerd in Wageningen en Uppsala (Zweden). Na haar studie werkte zij als adviseur op de onderwerpen duurzaam ondernemen, energiebesparing en duurzame energie in Rotterdam, Nijkerk en Doorn. Femke heeft een passie voor alles wat groeit en bloeit. Naast haar werk in Doorn ondersteunt ze waar nodig op de kwekerij. In haar vrije tijd is zij graag buiten in de natuur, of maakt muziek. Sinds 2013 is zij bovendien imker.
Femke en Douwe hebben een relatie sinds 2009.

Wie zijn wij
FAQ
  • Hoe plant ik een fruitboom? Boomkweker Douwe vertelt in het volgende filmpje hoe dat moet.
  • Enter your answer here
  • Enter your answer here

Vraag & antwoord

Staat uw vraag er niet tussen?

bottom of page