top of page

Historische fruitrassen met passie gekweekt in omschakeling naar biologische landbouw

Bijgewerkt op: 11 okt. 2021

Bij Boomkroon kweken we een mooie diversiteit aan historische fruitrassen. Hiermee houden we de genetische diversiteit van al die fruitrassen in stand. Hoe mooi is dat in een tijd dat je in de winkel alleen een paar nieuw ontwikkelde fruitrassen ziet liggen.

Al onze fruitbomen kweken we zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Dat doen we al sinds onze start in 2012. Zo willen we werken. Onze akkers worden voordat er geplant wordt bemest met biologische potstalmest. Hiermee verzorgen we het bodemleven en werken we aan een gezonde en veerkrachtige bodem. Op deze bodem kunnen gezonde fruitbomen groeien.

De stukken grond waar geen bomen staan zaaien we in met groenbemesters en inheemse bloemenmengsels. Naast dat dit er fantastisch uit ziet worden de bloemen ook bezocht door talloze insecten.

In 2019 hebben we ons aangemeld bij SKAL biocontrole om onze kwekerij te laten certificeren. Na een omschakelingsperiode van 3 jaar mogen we ons vanaf augustus 2022 officieel biologisch noemen. Tot die tijd zijn we 'in omschakeling naar biologische landbouw'.

Comments


Recente berichten

bottom of page